Mainos

Halonen tapasi Latvian presidentin

Vike-Freiberga ja Halonen toivovat naista YK:n pääsihteeriksi. Talousasiat olivat keskiössä presidenttien tapaamisessa Helsingissä.

Latvian presidentti Vaira Vike-Freiberga ja presidentti Tarja Halonen ovat yhtä mieltä siitä, että seuraava YK:n pääsihteeri saisi mieluusti olla nainen.

Vike-Freibergaa on povailtu Kofi Annanin seuraajaksi, kun tämän kausi päättyy joulukuussa. Hän on ilmoittanut epäsuorasti olevansa tehtävästä kiinnostunut. Presidentti toi kuitenkin tänään Helsingissä esille, että YK:n johtaja on perinteisesti valittu vuorotellen eri alueilta ja nyt olisi Aasian vuoro.

Pääpaino Vike-Freibergan ja Halosen tapaamisessa Presidentinlinnassa vaikutti olevan talousasioilla. Latvian talouskasvu oli viime vuonna EU:n nopeinta, ja Vike-Freiberga totesi maan pyrkivän jatkossakin ripeään kasvuun. Elintason koheneminen olisi hänen mukaansa myös keino pitää maassa työvoimaa, joka tätä nykyä lähtee sankoin joukoin työn perässä muualle.

Vike-Freibergan ja hänen puolisonsa professori Imants Freibergsin vierailu Suomessa jatkuu huomenna, jolloin presidentti käy muun muassa Porvoossa ja esittelee hiljattain suomennettua elämäkertaansa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja