Mainos

Halonen tapasi Egyptin presidentin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi tänään Kairossa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin.

81-vuotias Mubarak on johtanut Egyptiä jo 28 vuotta. Halosen mukana Egyptin-vierailulla on ulkoministeri Alexander Stubb. Heidän toiveenaan on kuulla vierailulla tuoreinta tietoa Palestiinan tilanteesta.

Egyptistä Halonen ja Stubb jatkavat ylihuomenna Syyriaan.

Egypti odottaa USA:lta konkretiaa

MTV:n toimittaja Eeva Lehtimäki seuraa Halosen ja Stubbin Egyptin-vierailua Kairossa. Lehtimäen mukaan Egyptin presidentti Hosni Mubarak luonnehti presidenttien tapaamisessa Lähi-Idän rauhanprosessin tämänhetkistä tilannetta "varovaisen optimistiseksi".

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama otti Lähi-Idän kriisin käsittelyynsä heti presidenttikautensa aluksi. Mubarak toivookin, että Obama kuuntelisi Lähi-Idän eri osapuolia tasapuolisemmin kuin edeltäjänsä George W. Bush. Egypti odottaa kuitenkin edelleen Washingtonilta konkreettisia aloitteita.

Mubarak nosti Halosen kanssa käymissään neuvotteluissa esiin myös Lähi-Idän varsinaiset murheenkryynit: hän puhui pitkään Iranista ja sen vaikutuksista alueen muihin maihin. Toisena ongelmakohtana Mubarak näki palestiinalaisten keskinäiset ristiriidat Fatahin ja Hamasin välillä.

Egypti toimii israelilaisten ja palestiinalaisten välisten yhteistyöneuvottelujan välittäjänä. Tuoreiden tietojen mukaan sopimusta yhteistyöstä ei saada aikaan tämän kuun loppuun mennessä, kuten aiemmin on arvioitu.

Katso Eeva Lehtimäen raportti Kairosta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.