Mainos

Halonen tapaa Putinin

Suomen ja Venäjän presidentit keskustelevat ensi tiistaina todennäköisesti ainakin Ukrainan tilanteesta.

Presidentti Tarja Halonen matkustaa ensi viikon tiistaina Pietariin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

Presidentin kansliasta kerrotaan, että Halonen ja Putin käyvät kahdenväliset keskustelut ja illastavat Konstantinin palatsissa. Esillä ovat ajankohtaiset kahdenväliset ja kansainväliset aiheet.

Ajankohta on EU:n ja Venäjän suhteiden kannalta otollinen, sillä tapaaminen osuu juuri EU:n huippukokouksen edelle. EU-johtajat tapaavat saman viikon torstaina ja perjantaina Brysselissä ja ottavat silloin kantaa mm. Turkin EU-jäsenyyshakemukseen. Ukrainan tilanne nousee todennäköisesti esille sekä EU-huippukokouksessa että Pietarin tapaamisessa.

Putin ja Halonen ovat tapaamistensa välillä keskustelleet säännöllisesti puhelimitse. Halonen esitti syyskuussa surunvalittelunsa Putinille Beslanin koulukaappauksen johdosta. Edellinen varsinainen tapaaminen presidenteillä oli viime vuoden kesäkuussa Pietarin 300-vuotisjuhlien yhteydessä. Lisäksi molemmat presidentit osallistuivat tämän vuoden heinäkuussa Itävallan liittokanslerin Thomas Klestilin hautajaisiin, mutta Wienissä ei käyty mitään virallisia keskusteluja.

Suomen ja Venäjän pääministerit tapasivat viimeksi lokakuun lopulla, kun pääministeri Mihail Fradkov vieraili Suomessa tapaamassa Matti Vanhasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.