Mainos

Halonen tänään Britannian-vierailulla

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapaa tänään virallisen Britannian-vierailunsa alkajaisiksi Englannin kuningattaren. Myöhemmin päivällä presidentti keskustelee muun muassa pääministeri Tony Blairin kanssa.

Presidentti Tarja Halonen aloittaa tänään kolmipäiväisen virallisen vierailun Britanniassa. Ensimmäisenä ohjelmassa on kuningatar Elisabetin tapaaminen Buckinghamin palatsissa. Koska kyseessä ei ole kuitenkaan valtiovierailu, ei tiedossa ole perinteistä hevoskärryajelua monarkin seurassa.

Poliittisesti Halosen ensimmäinen vierailupäivä on poikkeuksellisen kiinnostava. Halonen tapaa samana päivänä koko brittihallituksen kovan kolmikon - pääministeri Tony Blairin, ulkoministeri Jack Straw'n ja puolustusministeri Geoff Hoonin.

Yksi todennäköisnen keskustelunaihe on Paavo Lipposen mahdollisuus nousta EU-komission puheenjohtajaksi. Isäntien taas uskotaan toivovan suomalaisten rauhanturvaajien säilyttävän edelleen mahdollisimman vankan jalansijan Balkanilla. Brittien kun olisi pian irrotettava jostain sotilaita Irakiin sieltä poistuvien espanjalaisjoukkojen tilalle.

Irakin sota on muutenkin juuri nyt Britanniassa kuuma puheenaihe. Brittijoukkoja syytetään irakilaisvankien julmasta kohtelusta ja ihmisoikeusasioissa profiloitunut Halonen haluaa varmasti kuulla isäntiensä näkemyksen asiasta.

Huomenna tavallisella kansalla on tilaisuus tavata presidentti Halonen Britanniassa, kun tämä tutustuu Lontoon suomalaiseen kirkkoon.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.