Mainos

Halonen Suvisoiton torstaikonserttiin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi osallistuvat Avantin Suvisoiton iltakonserttiin torstaina Porvoon Taidetehtaassa.

Konsertin johtaa tapahtuman taiteellinen johtaja Esa-Pekka Salonen (kuvassa). Konsertin ohjelmassa kuullaan Shostakovitshin ensimmäinen viulukonsertto solistina Viktoria Mullova sekä Mahlerin neljäs sinfonia solistina ruotsalainen sopraano Hillevi Martinpelto. Konsertti on loppuunmyyty.

Suvisoitto alkaa jo huomenna perinteisesti Pernajan kirkossa, jossa Viktoria Mullova soittaa Bachin sooloviuluteoksia. Myös se on myyty täyteen. Muihin konsertteihin saa vielä lippuja. Salosen sellolle ja kamariorkesterille säveltämän teoksen kantaesitys on siirtynyt torstain päiväkonsertista sunnuntain maratonkonserttiin.

-Sain sen valmiiksi tuntia ennen kuin ensimmäisten harjoitusten olisi pitänyt alkaa. Esitys siirtyy, jotta sellisti Anssi Karttunen ehtii harjoitella, Salonen selvittää. Sen sijasta torstaina kuullaan Silvestre Revueltasin kunnianosoitus Federico Garcia Lorcan muistolle. Konsertin muuta ohjelmaa ovat juhlien tämänkesäisen erityisvieraan brittisäveltäjä Oliver Knussenin Fanfaari ja Igor Stravinskyn Sinfonioita puhaltimille.

Avantin Suvisoitto viettää tänä kesänä 15-vuotisjuhliaan. Juhlan aihetta on lisäksi siinä, että Finland Festivals on nimennyt tapahtuman Vuoden 2000 festivaaliksi. Suvisoitto jatkuu sunnuntaihin saakka.

Kurssi kapellimestareille

Suvisoitto tarjoilee tällä kertaa ohjelmaa otsakkeen Wild Things alla. Teema juontaa juurensa Knussenin oopperasta Where the Wild Things Are, joka pohjautuu Maurice Sendakin lastenkirjaan Hassut, hurjat, hirviöt.

Avantin Suvisoitossa Knussen johtaa oopperastaan valikoiman lauluja Songs and a Sea Interlude ja riehakkaan tanssiorgian The Wild Rumpus. Solistina lauantain konsertissa säkenöi sopraano Anu Komsi.
Lisäksi Knussen johtaa otoksen muita sävellyksiään, Sibeliuksen Luonnottaren ja Stravinskyn Petrushkan.

Lauantaina on luvassa myös maanantaina Porvoossa alkaneen kapellimestarikurssin päätöskonsertti. Salosen vetämälle kurssille osallistuu 17 nuorta kapellimestaria 12 maasta, joukossa myös toukokuisen Sibelius-kapellimestarikilpailun voittaja Viron Olari Elts.

Sunnuntain maratonkonsertissa johtaa Salosen lisäksi perulaissyntyinen Miguel Harth-Bedoya, jota Salonen kuvailee yhdeksi Yhdysvaltojen kiinnostavimmista nuorista kapellimestareista. Hänet valittiin hiljattain Forth Worthin sinfonikkojen johtoon ja lisäksi hän on Salosen assistentti ja Los Angelesin filharmonikkojen vieraileva johtaja.

Harth-Bedoya johtaa myös perjantaina mm. Aaron Coplandin El Salon Méxicon mariachi-sävelmineen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.