Mainos

Halonen: Suru on kaikkien suomalaisten yhteinen

Presidentti Tarja Halonen kehottaa kaikkia antamaan Aasian katastrofissa kärsineille apua yhteisvastuun hengessä.

Presidentti Tarja Halonen on ilmaissut osanottonsa ja myötätuntonsa kaikille Aasian katastrofin uhreille ja omaisensa menettäneille ja niille, jotka vielä odottavat tietoja läheisistään.

-Ette ole yksin. Surunne ja huolenne on meidän kaikkien suomalaisten yhteinen, presidentti vakuutti. Halonen kiitti kaikkia niitä, jotka ovat vaikeissa olosuhteissa auttaneet hädänalaisia; paikallisia asukkaita, turmasta selvinneitä matkailijoita, järjestöjä, matkanjärjestäjiä ja viranomaisia.

Presidentti kehotti kaikkia antamaan katastrofissa kärsineille edelleen apua yhteisvastuun hengessä. -Maanjäristyksestä ja hyökyaalloista kärsineet alueen maat ja niiden asukkaat tarvitsevat myös myötätuntoamme ja apuamme. Monella alueella elämän rakentaminen alkaa alusta. Tämä onnistuu vain yhteistyöllä. Olkaamme siihen valmiita, Halonen sanoi.

Presidentti varoitti, että kuolleiden suomalaisten lukumäärä todennäköisesti vielä nousee. Hyökyaallon alle joutuneilla alueilla oli noin 3000 suomalaisia matkailijaa, lisäksi satoja omatoimisia matkustajia.

-Katastrofin laajuus huomioon ottaen meidän on syytä varautua siihen, että suomalaisten vainajien määrä nousee vielä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.