Mainos

Halonen suositumpi kuin koskaan

Presidentti Tarja Halonen ja hallitus ovat kansalaisten keskuudessa huippusuosittuja. Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan 88 prosenttia kansasta antaa Haloselle melko tai erittäin hyvän arvosanan.

Tarja Halonen on pidetty presidentti.

Presidentti Tarja Halonen voi olla tyytyväinen tämäpäiväiseen tutkimustulokseen. Kansa pitää Halosesta jopa enemmän kuin presidentti Martti Ahtisaaresta. Myös hallitus saa kiitosta. 70 prosenttia kansasta antaa nykyhallitukselle arvosanaksi erittäin hyvä tai melko hyvä. Parhaimmat arvosanat hallitus saa hallituspuolueiden kannattajilta. Kokoomuksen, SDP:n ja RKP:n tukijoista yli 80 prosenttia toteaa hallituksen pärjänneen hyvin.

Yli puolet keskustaoppositiostakin on tyytyväisiä Paavo Lipposen kakkoshallitukseen. Keskusta niittää myös kehuja, sillä liki puolet väestöstä pitää puolueen oppositiopolitiikkaa hyvänä.

Halonen suositumpi kuin Ahtisaari

Presidentti Tarja Halonen on nyt suositumpi kuin koskaan aiemmin. 88 prosenttia kansasta antaa Haloselle yleisarvosanaksi melko tai erittäin hyvän, kertoo samainen kysely. Luku on viisi prosenttiyksikköä parempi kuin viime lokakuussa. Kansa on tyytyväinen myös presidentin tapaan hoitaa ulkopolitiikkaa ja kykyyn vastata kansalaisten tarpeisiin. Tiedustelun mukaan presidentti on voittanut puolelleen erityisesti porvaripuolueiden kannattajia.

Halonen on nyt selvästi suositumpi kuin edeltäjänsä Martti Ahtisaari presidentinuransa vastaavana ajankohtana. Suomen Gallup haastatteli Helsingin Sanomien teettämään kyselyyn 2 000 suomalaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.