Mainos

Halonen suosituin SDP:n presidenttiehdokas

Ulkoministeri Tarja Halonen on selvästi suosituin kolmesta nimetystä esivaaliehdokkaasta SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämän mielipidetiedustelun mukaan 61 prosenttia kansalaisista pitää Halosta sopivimpana ehdokkaana.

Europarlamentaarikko Pertti Paasio ja EU-parlamentin oikeusasiamies Jacob Söderman jäävät Halosen suosiosta selvästi jälkeen. Heistä kumpikin saa 14 prosentin kannatuksen. Myös SDP:n sisällä Halosen suosio on kolmesta ehdokkaasta selvästi suurin. SDP:n äänestäjistä 66 prosenttia pitää Halosta sopivimpana ehdokkaana. Södermania pitää sopivimpana ehdokkaana 15 prosenttia ja Paasiota 14 prosenttia SDP:n äänestäjistä.

Jos istuva presidentti Martti Ahtisaari olisi SDP:n ehdokkaana, häntä kannattaisi 46 prosenttia SDP:n kannattajista. Suomen Gallupilla teetetty kysely toteutettiin viime tiistain ja torstain välisenä aikana eli heti sen jälkeen, kun presidentti Martti Ahtisaaren päätös luopua esivaaliehdokkuudesta tuli julkisuuteen.

Tutkimusta varten on haastateltu puhelimitse yhteensä 1001 kansalaista, ja tulosten virhemarginaali on +/- 3 prosenttiyksikköä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.