Mainos

Halonen: Suomi pysyy EU-maiden Itävalta-rintamassa

Presidentti Tarja Halosen mielestä Suomen on pysyttävä muiden EU-maiden hallitusten kanssa samoilla linjoilla toimissa Itävaltaa kohtaan. Poikkeaminen yhteisestä linjasta olisi riski.

Presidentti Halonen ei halua Suomen lipsuvan Itävalta-rintamasta

-Suomi voi toki ottaa sellaisia kantoja kuin haluaa, mutta sitten Suomi puolestaan ottaa itselleen sen riskin, mikä on Euroopan unionissa tästä samanlaisesta päätöksestä poikkeaminen. Minusta se olisi aika iso riski, koska mikä olisi se peruste, Halonen huomauttaa sanomalehti Kalevan haastattelussa. EU-maiden hallitusten yhtenäisellä käyttäytymisellä voidaan saavuttaa toivottuja tuloksia, Halonen viittaa Jörg Haiderin eroon äärioikeistolaisen Vapauspuolueen johdosta ja Itävallan hallituksen julistukseen ihmisoikeuksien ja demokraattisten arvojen kunnioittamisesta.

Halosen mukaan hän ja pääministeri Paavo Lipponen ovat yksimielisiä suhtautumisessa Itävaltaan. Presidentti arvioi, että maamme historia ja ns. kylmän sodan kauden kokemukset ovat vaikuttaneet siihen, kuinka täällä on Itävalta-toimiin suhtauduttu.
-Mutta Bryssel ei ole kylmän sodan kauden Moskova, Halonen muistuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.