Mainos

Halonen: Suomi aliarvioi naiskaupan merkityksen

Kolmipäiväiseen kokoukseen eduskunnassa osallistunut Halonen sanoo, että on yllättävää, että tasa-arvoon pyrkivissä eurooppalaisissa maissa on niin suuri kysyntä maksullisille seksuaalipalveluille.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen katsoo, että naiskaupan ja prostituution ongelmat ovat jääneet liian vähälle huomiolle myös Suomessa. Halosen mukaan jopa täällä on pitkään oltu siinä uskossa, ettei järjestäytynyt rikollisuus olisi ongelma.

Halonen muistutti Euroopan parlamentin ja EU:n jäsenmaiden tasa-arvovaliokuntien kokouksessa tänään, että ihmisten liikkuminen rajojen yli on myös yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Rikosoikeudellisten keinojen ohella tulisi nyt keskittyä myös uhrien nopeaan tunnistamiseen ja auttamiseen.

- Itselleni on ollut yllättävää, että tasa-arvoon pyrkivissä eurooppalaisissa maissa on niin suuri kysyntä maksullisille seksuaalipalveluille. Ehkä tämä kertoo omalla tavallaan siitä, kuinka kaukana me olemme vielä sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

Kolmipäiväiseen kokoukseen eduskunnassa osallistunut Halonen sanoi uskovansa, että globalisaatio voi monista ongelmistaan huolimatta parantaa naisten asemaa. Halosen mukaan kansainvälinen yhteistyö lisääntyy, mikä lisää mahdollisuuksia korjata sukupuolten eriarvoisuutta. Samalla myös kansallisvaltion rooli on uudella tavalla tärkeä.

Halonen muistutti, että naiset ovat maailmassa enemmistönä, jonka voimavarat on kuitenkin jätetty vajaakäyttöön. Ilman naisten aseman parantamista köyhyydenkään voittaminen ei hänen mukaansa onnistu.

Halonen viittasi myös EU:n perustamissopimukseen, jossa sukupuolten välisen tasa-arvon todetaan olevan yksi unionin läpileikkaavista periaatteista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.