Mainos

Halonen: Suomen Pankkiin kaksi johtajaa

Presidentti Tarja Halonen aikoo nimittää Suomen Pankkiin kaksi uutta johtajaa.

Tavatessaan toimittajia Varkaudessa Halonen sanoi melko yksiselitteisesti, että hän nimittää Suomen Pankin johtokuntaan kaksi jäsentä. Halonen ei paljastanut aikeistaan sen enempää, vaikka häneltä kysyttiin, suosiiko hän poliitikkoja vai virkamiehiä.

Suomen pankkiin hakeneiden määrä ja kova laatu yllättivät asiasta päättävän presidentti Halosen. Maakuntamatkallaan Varkaudessa Halonen totesi, että nimityksiä on ajateltava Suomen pankin kannalta. Halosen mielestä on hyvä että pankissa on sekä talous- että poliittista osaamista.

Eduskunnan pankkivaltuusto tekee huomenna esityksen Suomen Pankin johtokunnan täydentämisestä. Asiasta päättävä Halonen ei ole sidottu esitykseen.

Kanervalle tukea

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on antanut kokouksessaan yksimielisen tukensa kansanedustaja Ilkka Kanervan ehdokkuudelle Suomen Pankin johtokuntaan. Puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä kertoi kokouksesta poistuttuaan, että muista nimistä ei edes keskusteltu. Itälän mukaan koko ryhmä oli sillä

Ilkka Kanerva

kannalla, että Kanerva on hakijoista paras.

-Varsinaista päätöstä ryhmä ei tehnyt, mutta tämä on ryhmän näkemys asiasta, Itälä totesi. Itälä uskoi, että pankkivaltuusto pysyy perjantain kokouksessa aiemmassa linjassaan, että johtajia tarvitaan pankkiin kaksi. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei osallistunut kokoukseen. Itälän mukaan hänellä oli "muita kiireitä".

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.