Mainos

Halonen: Suomen ei tarvitse tehdä kaikkea mitä Ruotsi tekee

Presidentti Tarja Halonen ei usko, että Suomen jättäytyminen pois Libya-operaation tästä vaiheesta vaikeuttaisi Suomen tietä kohti YK:n turvaneuvoston jäsenyyttä.

Presidentti ei katso tarpeelliseksi myöskään sitä, että Suomen olisi toimittava naapuriensa tavoin.

Halonen kommentoi asiaa Sanliurfassa, Turkin vierailunsa toisena päivänä. Presidentiltä kysyttiin, tärveleekö Suomen poisjäänti liittouman operaatiosta Suomen jäsenyyshaaveen turvallisuusneuvostossa.

- Semmoinen tietty epävarmuus Suomessa, että meidän pitäisi tehdä kaikki sen mukaan mitä joku naapuri tekee. Väittäisin niin päin, että Suomi on tehnyt esimerkiksi kriisinhallintatyössä sekä YK:ssa että muissa kokoonpanoissa todella paljon. Kiitos tulee aina sekä YK:lta, se tulee Natolta, se tulee EU:lta, että tässä mielessä voi olla ihan rauhassa.

Presidentti myös kiistää sen, että tulevilla eduskuntavaaleilla olisi vaikutusta asiaan.

- Minä en ainakaan ole vaaleihin menossa. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että tässä Libyan tilanteessa meille tulee erittäin hyviä mahdollisuuksia olla mukana Libyan tulevaisuuden rakentamisessa ja olen erittäin iloinen että meillä on ollut hallituksen kanssa hyvin yksimielinen tämä keskustelu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.