Mainos

Halonen sai arvostetun naisjohtajapalkinnon

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on vastaanottanut Shanghaissa kansainvälisen naisjohtajapalkinnon, Global Women’s Leadership Awardin. Palkinto myönnettiin tunnustuksena työstä naisten aseman, tasa-arvon sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

Presidentti Halonen on Shanghaissa osallistuakseen Expo 2010 -maailmannäyttelyn yhteydessä vietettävän Suomi-päivän ohjelmaan.

Palkintoa vastaanottaessaan presidentti Halonen korosti julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä naisten aseman parantamisessa.

- Uskon vakaasti, että sukupuolten tasa-arvo, hyvinvointiyhteiskunta ja liiketaloudellinen menestys ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa. Naisten täysipainoinen osallistuminen yhteiskuntaan on paitsi tasa-arvon nimissä oikeudenmukaista, myös kilpailukykyä lisäävä tekijä. Tasapainoinen taloudellinen kehitys edellyttää että käytämme kaikkia voimavaroja - ja naiset ovat puolet maailman väestöstä, presidentti Halonen sanoi.

Global Women Leadership -palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. Chilen presidentti Michelle Bachelet, Latvian presidentti Vaira Vike-Freiberga sekä Irlannin entinen presidentti Mary Robinson.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.