Mainos

Halonen: Sabiran asiassa vähän edistystä

Algeriaan siepatun Sabira-tytön asia eteni vain vähän tänään, kun ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) keskusteli tapauksesta Algerian ulkoministerin Ahmed Attafin kanssa. Kumpikaan ministeri ei luvannut, että 4-vuotias Sabira voisi pian palata Suomeen. Halonen kertoi kuitenkin sopineensa virkaveljensä kanssa tavasta, jolla Sabiran tapaukseen saadaan pikainen ratkaisu. Hän ei halunnut sanoa enempää, koska se olisi hänen mukaansa vain vahingoksi asialle.

Halosen mukaan keskusteluissa sovittiin, että Suomi ja Algeria aloittavat neuvottelut sopimuksesta, jolla vastaavanlaiset tapaukset voitaisiin ratkaista tulevaisuudessa. Halosen mukaan Suomi on tehnyt Sabiran tapauksessa kaiken voitavansa. Hän sanoi olevansa pahoillaan siitä, jos Sabiran puolesta mieltään osoittaneet naiset olivat saaneet toisen kuvan.

Tämänpäiväisten keskustelujen perusteella Halonen oli kuitenkin sitä mieltä, että hänellä on syytä pieneen tyytyväisyyteen. Algerian ulkoministeri tyytyi vain myötäilemään Halosen kantaa. Hänen mukaansa on hyvä, että maat aloittavat neuvottelut sopimuksesta, jolla tämän kaltaisia ongelmia voidaan ratkoa.

Sabira on ollut Algeriassa joulukuusta lähtien, jolloin hänen isänsä vei hänet sinne. Sabiran suomalainen äiti ei ole nähnyt 4-vuotiasta tytärtään sen jälkeen eikä ole onnistunut puhumaan tämän kanssa puhelimessa, vaikka Sabiran olinpaikka on tiedossa. Algerian lain mukaan kaikki määräysvalta lapsesta on isällä eikä Algeriassa tunnusteta suomalaisen oikeuden päätöstä myöntää Sabiran huoltajuus avioeron yhteydessä äidille.

Suomeen palannut isä tuomittiin oikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen panttivangin ottamisesta. Hän ei kuitenkaan suostu palauttamaan Sabiraa Suomeen ennen kuin lapsen huoltajuus on myönnetty hänelle itselleen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.