Mainos

Halonen saapui valtiovierailulle Unkariin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi saapuivat kaksipäiväiselle valtiovierailulle Unkariin aamupäivällä. Presidentin seurueessa Unkariin matkusti myös ulkomaankauppaministeri Jari Vile'n (kok.).

Presidentti Halonen ja hänen puolisonsa tapasivat puolenpäivän aikaan Unkarin presidentin Ferenc Madlin ja hänen puolisonsa rouva Dalma Madlin, joiden kutsusta vierailu tapahtuu.

Valtionpäämiehet ja heidän puolisonsa keskustelevat Unkarin parlamentissa noin kaksi tuntia. Myöhemmin iltapäivällä presidentti Tarja Halonen laskee seppeleen Unkarin Sankarien aukiolle ja vastaanottaa Budapestissa sijaitsevan Eötvös Lorand yliopiston (ELTE) oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtorin arvon.

Illalla on vuorossa Budapestin kaupunginjohtajan Gabor Demszkyn tapaaminen. Loppuillasta presidenttipari osallistuu Unkarin presidentin tarjoamille illallisille.

Presidentti Halosen ohjelmaan kuuluvat myös tapaamiset Unkarin pääministerin Peter Medgyessyn ja ulkoministerin Laszlo Kovacsin kanssa.

Halonen tutustuu myös Budapestiin perusteilla olevaan suomalaiseen tieteen, teknologian, kulttuurin ja elinkeinoelämän keskukseen FinnAgoraan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.