Mainos

Halonen rohkaisi opiskelijoita vaikuttamaan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen rohkaisi opiskelijoita vaatimaan omasta puolestaan parannuksia yhteiskuntaan niin kotimaassa kuin globaalistikin.

Opiskelevan nuorison perinnepaikassa Helsingin Ullanlinnanmäellä vilisi vappuaamuna myös sitä sukupolvea, jolla ei juurikaan ollut yhteiskunnan kustantamia opintososiaalisia etuuksia omana lukuaikanaan. Kaikki eivät ymmärrä sitä, miksi nykyopiskelijat vaativat lisää, olivatpa sitten valkolakkeja tai muita. Päällimmäisiä vaatimuksiahan on esimerkiksi opintotuki, jota ei ole korotettu yli 10 vuoteen.

Presidentinlinnan pihalla Helsingin yliopiston edustusto yritti sitten tehdä selkoa siitä, miksi tänään on aivan erilainen ympäristö opiskelulle kuin joskus ennen - silloin kun inflaatio söi opintovelat ja korkeakoulututkinnolla irtosi hyväpalkkainen kokopäivätyö.

Tasavallan presidentti suhtautui opiskelijoiden tällaisiin käsityksiin ymmärtävästi, muttei lellivästi. Halonen totesi, että etujen ajaminen on yhteiskunnallista kamppailua, ja että tie kulkee hallituksen ja eduskunnan kautta. Hän rohkaisi vaikuttamaan.

-Toivon hyvät ylioppilaat, samalla kun pidätte huolta itsestänne ja perheestänne, jaksatte myös perinteen mukaisesti olla vaatimassa parempaa suomalaista ja kansainvälistä yhteiskuntaa, jossa te olette mukana muuttamassa sekä omaa, että muiden asemaa, Halonen julisti.

(Seitsemän uutiset 01.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.