Mainos

Halonen: Rehnille tiedossa hyvä salkku

Presidentti Tarja Halonen uskoo, että Olli Rehn on saamassa hyvän komissaarisalkun EU:n nimityspaketin yhteydessä.

- On selvää, että tähänastisellakin yhteistyöllä komissaari Rehnille pitäisi olla hyvä salkku tiedossa, arveli Halonen vierailullaan Egyptissä.

Kysymykseen Martti Ahtisaaren tai Paavo Lipposen mahdollisuuksista EU:n presidentiksi Halonen toteaa, että muitakin nimiä nousee vielä esiin.

- Paavo Lipposen nimeen on yhdistetty vahva eurooppalainen linja. Hän on enemmän eurooppalaisen integraation kannalla kuin vaikkapa Tony Blair.

Halonen ennakoi myös, että EU:n huippuvirat eli presidentin ja ulkoministerin paikat nousevat keskusteluun jo EU:n seuraavassa huippukokouksessa.

- Uskon, että seuraava huippukokous on sellainen, että kannattaa olla sekä salissa että käytävillä.

Halosen mukaan tulevissa EU:n huippuviroissa eli ulkoministerin ja presidentin paikassa on selvä marssijärjestys. Ensin isot maat, kuten Saksa ottavat kantaa, ja sitten paikat jaetaan poliittisten ryhmien välillä.

Halosen mielestä kyse on siitä, asettuuko sosialistiryhmä enemmän presidentin vai ulkoministerin taakse. Toisaalta väännetään siitä tuleeko toinen huippupaikka konservatiiveille vai saavatko liberaalitkin jonkun paikan.

Presidentti Halonen jatkaa tänään iltapäivällä Lähi-idän matkaansa Syyriaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.