Mainos

Halonen: Presidentinvaalit viihteellistyvät

Presidentti Tarja Halonen paheksuu yksityisasioiden penkomista presidentinvaalissa. Presidentti myös toivoi, että vaalien häviäjän asemaa voitaisiin tulevaisuudessa jotenkin helpottaa.

Halonen arvioi tiedotusvälineiden vaalien aikaista toimintaa tänään Nuorsuomalaisen sanomalehtimiesyhdistyksen tilaisuudessa. Illan erityisenä teemana oli vaalien viihteellistyminen. Presidentin mielestä kansa ei ole niin kiinnostunut ehdokkaiden kaikista yksityisasioista kuin media.

Halonen muistutti, että "melkein presidenttinä oleminen" voi olla raskaampaa kuin mitä ihminen kestää. Hänen mielestään oli hyvä, että kuusi vuotta sitten Elisabeth Rehn pääsi vaalien jälkeen ulkomaille. Samoin hän ymmärtää Esko Ahon ratkaisun siirtyä vuodeksi ulkomaille.

Halosen mielestä niin median kuin valitsijoidenkin pitäisi tehdä vaalien jälkeen "surutyötä". Tällä hän viittasi siihen, että viime vaalien jälkeen annettiin kuva kansan kahtiajakautumisesta.

-Ihmeellisen hyvin Halonen pärjäsi pohjoisessa ja Aho Helsingissä, hän muistutti. Samassa yhteydessä hän korosti uskovansa, ettei hänen ja Ahon välille jäänyt vaaleista mitään hampaankoloon. Kilpakumppanit olivat jo myös ennalta sopineet, että se joka voittaa, kutsuu häviäjän vierailulle Mäntyniemeen. Näin myös tapahtui.

Ei anteeksipyyntöä

Halonen paljasti, että vaalikampanjan aikana hän loukkaantui vain yhdestä asiasta. Kyse oli siitä, kun yhdessä välineessä kerrottiin Halosen olevan vakaumuksellinen ateisti. Tästä hän oli todella pahoittanut mielensä.

-Äänestäjällä on oikeus tietää, mitä mieltä ehdokas on uskonnosta. Se ei kuitenkaan anna oikeutta tehdä kenestäkään vakaumuksellista ateistia kysymättä tältä itseltään, hän arvosteli. Halosen ateistisuudesta esitetty väite korjattiin pian. Siitä hän näytti kuitenkin olevan selvästi pahoillaan, että yhtään anteeksipyyntöä asiasta ei ole esitetty.

Sen sijaan Halonen ei tuntunut olevan mitenkään erityisen loukkaantunut keskustelusta hänen

Ehdokkaat viime presidentinvaaleissa

miessuhteestaan tai ulkoisesta olemuksestaan. Tosin hänen mielestään kaikkea ei tarvitsisi aina kysyä. Vaalissa oli hänenkin mielestään jossain määrin "kauneuskilpailun" piirteitä, ja tämä trendi on jatkunut. Halonen ei näyttänyt suhtautuvan kovin kielteisesti siihen, että vaalit olivat kaikkien aikojen mediavaalit ja että mukana oli paljon viihdettä.

Fiksuksi osoittautuminen viihdeohjelmassa voi hänen mielestään olla ihan hyvä asia. Hän myös kysyi, missä asiaohjelman ja viihteen raja todella on. Kaikkinensa materiaalia oli vaaleissa hänen mielestään ehkä hieman liikaa. Tällä hän viittasi lähinnä siihen, että toisella kierroksella hän ja Aho olivat tv:ssä yhteensä yli 20 tuntia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.