Halonen Pori Jazzeilla – maailmantähti luuli turvamiestä presidentiksi

Presidentti Tarja Halonen vietiin tapaamaan yhdysvaltalaistähteä Pori Jazzeilla, mutta tämä ojensi kättänsä turvamiestä kohti.

Presidentti Tarja Halosen entinen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk kertoo uutuuskirjassaan Ei, rouva presidentti (Otava) yksityiskohtia myös Halosen yksityiselämästä. Romantschuk paljastaa kirjassaan muun muassa sen, miten Halonen ja Arajärvi tapasivat.

Kirja paljastaa myös erikoisen sattuman vuodelta 2002, kun presidentti Halonen ja Arajärvi viihtyivät Pori Jazzeilla. Tuolloin festivaaleilla esiintyi Simon & Garfunkel -duosta tuttu amerikkalainen Paul Simon.

Jazzien taiteellinen johtaja Jyrki Kangas vei Tarja Halosen tapaamaan konsertin jälkeen maailmantähteä, mutta Simonilla oli haasteita tunnistaa presidenttiä.

– Kukaan ei ilmeisesti ollut huomannut kertoa Simonille, että Suomen presidentti on nainen. Niinpä Paul Simon lähestyi käsi ojossa presidentillisimpänä pitämäänsä hahmoa, Halosen turvapäällikköä Jarkko Hynnistä. Ei, ei, ei, väärä mies, laulajalle viittelöitiin.

– Sen jälkeen Simon katsoi epävarmasti Arajärven suuntaan, kunnes hänelle esiteltiin kiireesti oikea presidentti.

Lue myös:

    Uusimmat