Mainos

Halonen: Poliitikkokin pätevä Suomen Pankkiin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen hyväksyisi Suomen Pankin johtoon myös aktiivipoliitikon.

Halonen kummastelee viime päivinä käytyä keskustelua Suomen Pankin johtajanimityksistä. Presidentin mielestä poliitikot ja asiantuntijat eivät ole vastakkain silloin kun nimitykset tehdään.

UP-Uutispalvelun haastattelussa presidentti pohdiskelee Suomen Pankin johtajanimityksiä, mutta ei suoraan mainitse valtiovarainministeri Sauli Niinistön tai kansanedustaja Ilkka Kanervan nimeä. Halosen näkemykset ovat kuitenkin jatkoa jälleen tällä viikolla virinneeseen keskusteluun edessäolevasta johtajapelistä. Halosen mielestä poliitikko voi olla varsin pätevä virkaan ja niinpä hän ei tyrmää esimerkiksi Niinistön mahdollista nousua johtokunnan jäseneksi.

Ehdokkaat alkusyksystä

Kokoomus ja keskusta aikovat nimetä omat ehdokkaansa elo-syyskuun vaihteessa. Pankkivaltuusto tekee uusista johtajista esityksen ensi kuun aikana, ja lopullisen nimityksen tekee tasavallan presidentti. Sen Halonen toteaa jo nyt, että johtokunnan jäsenten nimitysvaatimukset ovat kovat, sillä Suomen pankin roolia euromaailmassa ei pidä vähätellä.

Naantalin Kultarannassa kesälomaansa viettävä tasavallan presidentti ehtii toki miettiä muutakin kuin Suomen Pankin mahdollisia johtajia. Halonen vakuuttaa jatkavansa maakuntamatkojen tekemistä ja muutoinkin asioihin vaikuttamista ainakin läsnäolollaan. Uuden presidentin työrupeama on kestänyt 5 kuukautta ja siitä ajasta hän on ollut matkoilla kaikkiaan 35 päivää eli yli viidenneksen. Ja tänään matkan kohteena on Seinäjoki, jonne presidentti saapuu avaamaan kesän maatalousnäyttelyn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.