Mainos

Halonen pohtii Kiinassa Aasian tulevaisuutta

Maailman talousfoorumin kokouksessa on koolla 1700 talouden ja politiikan vaikuttajaa kaikkiaan 90 maasta. Presidentti Halonen avaa naisjohtajien vastaanoton.

Presidentti Tarja Halonen tapaa huomenna Kiinan pääministerin Wen Jiabon Dalianissa Pohjois-Kiinan rannikolla, jossa alkaa Maailman talousfoorumin WEF:n kokous. Halosen on määrä keskustella kahden kesken muidenkin Dalianiin tulevien huippujohtajien kanssa. Listalla on ainakin Dubain hallitsija ja koko Arabiemiraattien varapresidentti, sheikki Muhammad bin Rashid al-Maktum.

Suomen ja Dubain taloussuhteet ovat saaneet uutta merkitystä, kun Dubain valtiollinen pörssi on tehnyt tarjouksen pohjoismaisesta pörssioperaattorista OMX:stä, johon Helsingin pörssi kuuluu.

Dalianiin saapuu myös Venäjän varapääministeri Dimitri Medvedev. Poliitikkojen ohella parin miljoonan asukkaan rantakaupungissa näkyy talouselämän kermaa ja akateemisen maailman huippuja.

Kokouksen teemana ovat maailmantalouden uudet mestarit. Suurin niistä on nopeasti kasvava Kiina.

Davosin kokousten järjestäjä

Halosen näkyvin panos Dalianin kokouksessa on lausua avaussanat naisjohtajien vastaanotolla. Sen lisäksi hän osallistuu eri istuntoihin, joissa käsitellään muun muassa maailmantalouden tämän hetken tilaa.

Presidentti lentää jo huomenillalla Pekingiin, josta hän palaa Suomeen ylihuomenna.

Lohikäärmeet vastassa

Tänään Halosen ohjelmassa oli tutustuminen nosturivalmistaja Konecranesin tehtaaseen Dalianissa. Hänet otti vastaan värikäs lohikäärmetanssijoiden ryhmä.

Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark kuuluu presidentin mukana seuraavaan liikemiesvaltuuskuntaan. Hän vakuutti presidentille, että Kiinan tehtaat luovat työpaikkoja myös Suomeen erikoiskomponenttien valmistuksen kautta.

Halonen tiedusteli puolestaan, miten äitiysloma-asiat ovat järjestyksessä Konecranesin tehtaalla. Vastaus oli, että lomaa on kuukausi ennen synnytystä ja kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.