Mainos

Halonen onnitteli uusia Nato-maita

Presidentti Tarja Halonen onnitteli sotilasliitto Naton tulevia uusia jäsenmaita. Hän mainitsi erikseen Viron, Latvian ja Liettuan puhuessaan Naton rauhankumppanien kokouksessa.

- Päätös vahvistaa Naton avointen ovien politiikan jatkuvuutta Euroopassa, Halonen sanoi Prahassa.

Halonen totesi, että Euroopan unionin laajentuminen samaan aikaan rakentavat entistä vakaampaa ja turvallisempaa Eurooppaa. Halonen otti kantaa myös Irakin tilanteeseen. Hän katsoo, että Irakin on täytettävä YK:n päätöslauselman vaatimukset ehdoitta. Presidentin mukaan olisi tärkeää torjua joukkotuhoaseiden uhka rauhanomaisesti.

- Sotilaalliset toimet olisivat kaikkien kannalta äärimmäinen keino kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, Halonen painotti. Presidentti toivoi, että EU:n ja Naton yhteistyön suhteet saadaan pian järjestettyä. Hän korosti, että on tärkeää välttää päällekkäisten sotilaallisten järjestelmien rakentaminen.

- EU on kuitenkin ensisijaisesti siviilitoimija. Unionin mahdolliset merkittävät sotilaalliset kriisinhallintaoperaatiot pitää tehdä läheisessä yhteistyössä Naton kanssa, Halonen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.