Mainos

Halonen: Nato-jäsenyys yhtä mahdollista kuin aiemminkin

Presidentti Tarja Halosen mielestä turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko ei tuo Suomen Nato-jäsenyyttä yhtään lähemmäksi tai siirrä sitä yhtään kauemmaksi. Selonteko pitää jäsenyyden hakemisen samanlaisena mahdollisuutena kuin aiemminkin.

Valtiopäivien avajaispuheessaan Halonen perusteli puolustusmäärärahojen korottamista. Hän korosti, että uskottavan puolustuksen ylläpitäminen tarvitsee myös riittäviä resursseja.

Halosen mielestä tarvitaan aimo annoksen kärsivällisyyttä ja keskinäistä luottamusta päästäksemme vaikea taloudellisen tilanteen yli.

Presidentti huomautti yrityksille, että lomautukset ja irtisanomiset voivat auttaa yrityksen pahimman yli, mutta ne eivät auta meitä ulos tästä syvästä taloustaantumasta.

Puhemies Sauli Niinistö arvioi taloustilannetta niin, ettei tällaista ole aiemmin koettu. Elvytyksen nimissä valtiot lainaavat noin 50 miljardia euroa viikossa ja takausvastuut ovat useille valtioille kantokykyyn nähden tähtitieteelliset.

- Velaksi on vielä helppo elää, toinen aihe on takaisin maksu. Keinoina ovat vain kovat menoleikkaukset tai raju inflaatio, Niinistö sanoi.

Niinistön mielestä luottamuksen ylläpitäminen vaatii, että elämän jatkamisen perusedellytykset taataan myös niille, joita lama koviten koettelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.