Mainos

Halonen mukaan EU-huippukokoukseen

Presidentti Tarja Halonen osallistuu Brysselissä pidettävään huippukokoukseen. Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johtaa perinteiseen tapaan pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), avustajanaan ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Edelliseen maaliskuussa pidettyyn EU-huippukokoukseen Halonen ei osallistunut, vaikka aluksi oli ollut aikeissa lähteä sinnekin. Asialista oli silloin selvästi talouspainotteinen, joten presidentin toimivaltaan kuuluvia asioita ei ollut kovin paljon esillä. Vanhanen piti presidenttiä tapahtumista ajan tasalla puhelimitse.

Kokous pidetään ensi viikon torstaina ja perjantaina Brysselissä. Pääaiheita ovat nimityskysymykset, kuten komission uuden puheenjohtajan sekä korkean ulkopoliittisen edustajan valinnat. EU:n perustuslakineuvottelujen vieminen päätökseen on esillä erillisessä hallitustenvälisen konferenssin istunnossa.

Muita aiheita ovat oikeus- ja sisäasioiden yhteistyön alalla Tampereen toimintaohjelman seuranta ja jatkosta sopiminen, terrorismin vastaiset toimet, laajentuminen, EU:n tulevat rahoituskehykset sekä talous- ja työllisyyskysymykset. Ulkosuhdeasioista esillä ovat mm. Irak, Iran, Lähi-Itä, ihmisoikeuskysymykset, transatlanttiset suhteet, suhteet Venäjään, Kiinaan ja Japaniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.