Mainos

Halonen muisti rauhanturvaajia

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on muistanut rauhanturvaajia joulutervehdyksellään.

Halonen totesi puheessaan, että Suomella on arvostettu asema kansainvälisessä kriisinhallinnassa.

"Vuodesta 1956 alkaen kymmenettuhannet suomalaiset ovat osallistuneet rauhanturvaamis- ja kriisinhallintatehtäviin eri puolilla maailmaa. Voimme olla ylpeitä heidän pitkäaikaisesta toiminnastaan rauhan, turvallisuuden, kehityksen ja ihmisoikeuksien hyväksi."

Halosen mukaan rauhanturvaajien ja siviilikriisinhallintahenkilöstön korkeatasoinen koulutus ja osaaminen on Suomen erityinen vahvuus.

"Teidän toimintanne on tänäkin vuonna tuonut uutta toivoa kriisialueille. Moni perhe kokee nyt elämänsä rauhallisemmaksi ja turvatummaksi kuin ennen. Samalla kun te olette auttaneet näitä paikallisia ihmisiä, te olette edustaneet maatanne kunnialla."

Kosovo ja Afganistan ensi vuonnakin tärkeimmät kohteet

Halosen mukaan kriisinhallinnan painopisteinä säilyvät ensi vuonnakin Kosovo ja Afganistan.

"Myös Tshadissa valmistaudumme edelleen tukemaan humanitaarista toimintaa siviiliväestön elinolosuhteiden kohentamiseksi."

Haasteellisista olosuhteista huolimatta Suomi on Halosen mukaan yhdessä muun kansainvälisen yhteisön kanssa kantanut vastuunsa kiitoksen arvoisesti.

"Joulu on rauhan ja hyvän tahdon juhla. Te vietätte joulua kaukana perheistänne ja lähimmäisistänne ja teette työtä, että rauha ja hyvä tahto toteutuisivat mahdollisimman monen ihmisen kohdalla."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.