Mainos

Halonen: Medvedev vaikuttaa tyytyväiseltä asemaansa

Tarja Halonen (Lehtikuva)

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan Venäjän presidentti Dmitri Medvedev "vaikuttaa tyytyväiseltä" malliin, jossa maassa on pääministeri - entinen presidentti Vladimir Putin.

Opposition ja kansalaisyhteiskunnan asemaa Venäjällä ei presidenttien keskustelussa juuri sivuttu, Halonen sanoi toimittajille tänään iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Halonen oli juuri saattanut virkaveljensä paluulennolle.

- Opposition asema ei oikeastaan ole sellainen asia, jota kysyisin presidentiltä. Muut tietolähteet ovat siinä paremmat kuin kahden presidentin tapaaminen, Halonen sanoi.

Hänen mukaansa Medvedev on kuitenkin Venäjällä "uudemman sukupolven ihminen", joka ymmärtää opposition merkityksen.

- Hän ei tunnu kaihtavan suoraa yhteyttä sen paremmin mediaan kuin kansalaisyhteiskuntaankaan.

Medvedevin ja Putinin välisiä valtasuhteita on arvuuteltu pitkään. Halonen tyytyi sanomaan, ettei pidä ongelmana sitä, että maalla on kaksi johtajaa.

- Sellainen ajattelu, että olisi jotenkin epävarma tilanne, jos on kaksi päättäjää, ei ole nykypäivää. Valtaa pitää osata jakaa, Halonen sanoi.

Halonen kiitteli vuolaasti presidenttien tapaamista, joka sujui hänen mukaansa erittäin hyvin. Halonen tapasi Medvedevin kolmatta kertaa, vaikka nyt kyseessä oli ensimmäinen valtiovierailu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.