Mainos

Halonen luottaisi vanhempien harkintakykyyn

Presidentti Tarja Halosen mielestä isä ja äiti osaavat valita lapselleen oikeat vaihtoehdot lapsen koti- tai päivähoidon suhteen. Halonen ei ota kantaa siihen, pitäisikö päivähoidossa ottaa käyttöön kokopäivähoidon vähimmäismaksu.

Presidentti Tarja Halonen kannustaa luottamaan lapsen vanhempien arvioon siitä, onko kotihoito vai päivähoito oikea vaihtoehto lapselle.

- Rahan tai työn puute ei saa horjuttaa sitä käsitystä, että hän on hyvä äiti tai hyvä isä, että hän osaa valita vaihtoehdon. Minä luottaisin enemmän suomalaiseen äitiin ja isään, Halonen sanoo Kansan Uutisten Viikkolehden haastattelussa.

Keskustelu päivähoidosta roihahti keväällä hallituksen linjattua, että päivähoidossa otetaan käyttöön kokopäivähoidon vähimmäismaksu. Presidentti ei haastattelussa halunnut ottaa kantaa tähän kysymykseen.

Halonen muistuttaa, että päivähoito on ennen kaikkea lapsen oikeus. Poliittisessa keskustelussa päivähoito hänen mukaansa muuttuu "yhteiskunnalliseksi luksukseksi" ja keskusteluksi siitä, minkälaisilla vanhemmilla on oikeus saada lapsensa päivähoitoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.