Mainos

Halonen lounasti Levyn kanssa

EU:n rooli Lähi-idän rauhanprosessissa oli keskustelun aiheena ulkoministeri Tarja Halosen ja Israelin ulkoministerin David Levyn työlounaalla Jerusalemissa tänään. EU haluaa vauhdittaa vaikeuksiin ajautuneita Lähi-itä-neuvotteluja.

Lähi-idän rauhanprosessi kohtasi jälleen uusia ongelmia tänään, kun Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ei suostunut antamaan ulkoministerilleen neuvotteluvaltuuksia juutalaissiirtokuntia ja israelilaissotilaiden vetäytymistä koskevissa neuvotteluissa. Levy ei näin ollen matkusta Washingtonin-neuvotteluihin suunnitelmien mukaisesti tällä viikolla, vaan neuvottelut siirtynevät ainakin ensi viikkoon. Israelin hallituksen on määrä käsitellä asiaa kokouksessaan keskiviikkona.

Ulkoministeri Halonen tapaaminen Israelin ulkoministerin kanssa oli päivä sen jälkeen, kun Levy oli pohtinut rauhanprosessin etenemistä Israelissa vierailleen Venäjän ulkoministerin Jevgeni Primakovin kanssa. Primakov kiisti Israelin epäilyt, joiden mukaan Venäjä auttaisi Irania hankkimaan ballistisia ohjuksia.

Halonen tapaa sekä pääministeri Netanyahun että palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin huomenna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.