Mainos

Halonen lähtee esivaaliin

Ulkoministeri Tarja Halonen, europarlamentaarikko Pertti Paasio ja EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman lähtevät lähtevät SDP:n presidenttiehdokkaasta käytävään esivaaliin.

He kertoivat päätöksestään SDP:n puoluesihteerille Kari Laitiselle. Presidentti Martti Ahtisaari ilmoitti eilen, että hän ei voi osallistua esivaaliin.

SDP:n puoluehallituksen on määrä todeta huomenna, järjestetäänkö puolueen sääntöjen mukainen esivaali. Määräaika SDP:n presidenttiehdokkaan asettamisessa päättyi keskiviikkoaamuna. Ehdotuksia tuli 227 puolueosastosta.

Halosta esitti 139 puolueosastoa. Ahtisaaren takana oli 112 osastoa. Söderman sai 84 osaston ja Paasio 24 osaston kannatuksen. Nämä ylittivät sääntöjen määräämän kymmenen osaston rajan. Lisäksi esityksiä tehtiin myös seitsemästä muusta ehdokkaasta. Puheenjohtaja Paavo Lipposta esitti seitsemän osastoa ja EU:n komisaaria Erkki Liikasta kuusi osastoa.

Kolmen osaston ehdokkaita olivat maaherra Heikki Koski ja entinen puheenjohtaja Kalevi Sorsa. Kahden osaston kannatuksen sai kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja. Yhden osaston ehdokkaita olivat kansanedustaja Jouni Backman ja yllätysnimenä piispa Wille Riekkinen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.