Mainos

Halonen kunniatohtoriksi Koreassa

Presidentti Tarja Halonen vihitään kunniatohtoriksi tulevalla Korean-matkallaan. Hän ottaa kunniatohtorin arvonimen Ewhan yliopistossa. Ewhan yliopisto on siinä mielessä erikoinen, että se on tarkoitettu vain naisille. Halonen pitää myös luennon tässä opinahjossa.

Presidentti Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi tekevät valtiovierailun Korean tasavaltaan eli Etelä-Koreaan 7.-11. huhtikuuta.

Hallituksesta presidentin seurueessa on ulkomaankauppaministeri Jari Vilén (kok.). Presidentin mukana matkustaa nyt myös suomalaisen talouselämän valtuuskunta TT:n hallituksen puheenjohtajan Christoffer Taxellin johdolla.

Soulissa Halonen käy kahdenväliset keskustelut vierailun isännän presidentti Kim Dae-jungin kanssa. Hän tapaa myös politiikan ja talouselämän edustajia.

Vierailun ohjelmassa on myös tutustuminen Changdeokgungin palatsiin ja Salaiseen puutarhaan. Muiden korkea-arvoisten vieraiden tapaan presidentti Halonen käy myös Koreoiden välisellä raja-alueella Panmunjomissa.

Viimeksi uutiskuvissa Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush nähtiin kiikaroimassa Pohjois-Korean puolelle.

Halosella ei ole aiemmin ulkomaisia kunniatohtorin arvonimiä. Kotimaassa hänellä on tämä arvonimi hänen omasta tiedekunnastaan Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta sekä Helsingin kauppakorkeakoulusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.