Mainos

Halonen kirinyt presidenttikisassa

Tarja Halonen on lisännyt etumatkaansa Esko Ahoon presidentinvaalien toisella kierroksella. MTV3:n tuoreen kyselyn mukaan Halonen on vetänyt kymmenen prosenttiyksikön kaulan Ahoon.

MTV3-gallup

MTV3:n tuoreen kyselyn mukaan Halosta kannattaa nyt 55 prosenttia äänestysikäisistä suomalaisista ja Ahoa 45 prosenttia. Ero on lisääntynyt vaali-illan vajaasta kuudesta prosenttiyksiköstä kymmeneen. Pudonneitten ehdokkaitten äänet jakaantuvan Research Internationalin kyselyssä tasaisesti Ahon ja Halosen kesken.

Epävarmoja on vielä 22 prosenttia kansalaisista. He eivät joko osaa tai eivät halua sanoa kantaansa. Kantansa ilmaisseet ovat jokseenkin varmoja valinnastaan, kantansa ilmaisseista aivan tai melko varmoja ehdokkaastaan on 99 prosenttia. Kyselyyn haastateltiin lähes 1200 ihmistä. Viimeiset haastattelut tehtiin eilen illalla. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

HS-gallup tasaväkisempi

Toissapäivänä tehdyn Helsingin Sanomien gallupin mukaan 53 prosenttia äänestäjistä kannattaa Halosta ja 47 prosenttia keskustan ehdokasta Esko Ahoa. Elisabeth Rehnin ja Riitta Uosukaisen äänestäjät jakautuisivat kyselyn perusteella lähes tasan Ahon ja Halosen kannattajiksi vaalien toisella kierroksella. Vihreiden Heidi Hautalan äänestäjistä selvä enemmistö, noin 80 prosenttia, on taipumassa Halosen taakse.

Ehdokkaiden kannatusero saattaa kuitenkin selittyä myös virhemarginaalilla, joka on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen. Kyselyyn haastateltiin reilua 1100 suomalaista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.