Mainos

Halonen kehui Haavistoa: Tuonut homoutensa esiin tyylikkäästi

Presidentti Tarja Halonen kehuu tapaa, jolla vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on tuonut esiin sukupuolisen suuntautumisensa.

– Haavisto on hoitanut asian tyylikkäästi, kun on esitellyt puolisonsa, joka on paitsi mies myös syntynyt muualla kuin Suomessa. Näin meillä on ollut mahdollisuus nähdä, miten viehättävä ihminen tämä on, presidentti totesi suomalaisille ja virolaisille toimittajille maanantaina valtiovierailulla Virossa.

Halosen mielestä on huomionarvoista, että naisehdokkaat eivät tällä kertaa menestyneet vaaleissa.

– Siitä huolimatta nämä vaalit osoittivat, että sukupuolinen ja seksuaalinen tasa-arvo on parantunut.

– Kun minä olin ehdolla, herätti suurta huomiota ihan jo sekin, että minä olin Setan puheenjohtajana edistänyt sukupuolivähemmistöjen asiaa.

Halosen mielestä hyvinvointivaltio ei ole kriisissä, vaikka sosiaalidemokraatit eivät menestyneetkään presidentinvaaleissa. Hänen mukaansa hyvinvointivaltio on kansallinen idea, joka ei ole sidoksissa mihinkään puolueeseen. Presidentti sanoi, että sekä Niinistö että Haavisto suhtautuvat siihen myönteisesti.

Halonen ja Ilves haikeina

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves hämmentyi hetkeksi STT:n kysyessä, voisiko avoimesti homoseksuaali ehdokas menestyä Virossa presidentinvaaleissa.

– Vaikea sanoa, koska emme ole koskaan kokeilleet eikä asiasta ole koskaan tehty gallupia. En kuitenkaan näe, miksi ehdokkaan homoseksuaalisuus olisi ongelma, Ilves muotoili.

– En usko, että asiasta saa oikeaa kuvaa lehtikirjoitusten perusteella. Totuus nähdään sitten, jos meillä on tällainen ehdokas.

Molemmat presidentit kehuivat Suomen ja Viron yhteistyötä ja olivat haikeita siitä, että valtiovierailu Viroon oli Halosen viimeinen.

– Kansalainen Halonen jatkaa Virossa käymistä. Haluaisin myös kehittää viron taitoani sulavammaksi, Halonen sanoi.

Ilveksen mukaan on pitkälti Halosen ansiota, että Suomen ja Viron suhteet ovat tiivistyneet ja lähentyneet niin paljon. Hän kehui heidän 16 vuoden yhteistyötään ensin ulkoministereinä ja sitten presidentteinä.

– Kun olin kansalainen Ilves, presidentti Halonen vieraili minun luonani. Toivon, että kansalainen Halonen tulee puolestaan jatkossa tapaamaan presidentti Ilvestä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.