Mainos

Halonen jatkaa vierailuaan Lähi-idässä

Jordanian kuningas Abdullah II suhtautui luottavaisesti Lähi-idän rauhannäkymiin tavatessaan ulkoministeri Tarja Halosen tänään Ammanissa.

Halonen, Tarja, katsoo oikealle

-Nykyoloissa on mahdollista aloittaa rauhanprosessi uudelleen ja antaa sille uusia virikkeitä, Abdullah sanoi Haloselle virkamiesten mukaan. Hän kiitti EU:n pyrkimyksiä rauhanprosessin elvyttämiseksi.

Jordanian kuninkaan mukaan on tärkeä aloittaa neuvottelut uudelleen kaikilla rintamilla eli Israelin sekä palestiinalaisten, Syyrian ja Libanonin välillä. Abdullah vaati Israelia kunnioittamaan palestiinalaisten kanssa tehtyjä sopimuksia. Israelin pääministeri Ehud Barak oli eilen ehdottanut Israelin ja palestiinalaisten lokakuussa solmiman ns. Wyejoen sopimuksen toimeenpanon lykkäämistä eräiltä osin.

Ulkoministeri Halonen kiitti EU:n nimissä kuningas Abdullah II:n ponnisteluja oikeudenmukaisen ja kattavan rauhan aikaansaamiseksi Lähi-itään. Hän sanoi, että Euroopan unioni tukee Jordanian pyrkimyksiä elvyttää maan taloutta ja rohkaista investointeja. Keskusteluissa käsiteltiin Jordanian uutistoimiston Petran mukan myös Suomen ja Jordanian kahdenvälisiä kauppasuhteita.

EU:n puheenjohtajan ominaisuudessa matkustava ulkoministeri Halonen on Lähi-idän kiertomatkallaan käynyt jo Egyptissä, Israelissa ja palestiinalaisalueilla. Hän vierailee torstaina Syyriassa ja Libanonissa. Mukana matkustaa EU:n Lähi-idän lähettiläs Miguel Moratinos.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.