Mainos

Halonen ja Vanhanen ylivoimaisia julkisuuden määrässä

Observer Finland on tutkinut presidenttiehdokkaiden medianäkyvyyttä, jota varten se kävi läpi 12500 uutista tai muuta juttua 1500:ssa tiedotusvälineessä.

Pääministeri Matti Vanhasen ja presidentti Tarja Halosen tiedotusvälineissä saama julkisuus on odotetusti paljon muita presidenttiehdokkaita laajempaa. Observer Finlandin tekemän tutkimuksen mukaan pääministeri Vanhasen osuus lehtien ja sähköisen median ehdokkaita käsittelevästä aineistosta on heinäkuun jälkeen ollut 40 prosenttia. Presidentti Halonen on ollut juttujen aiheena 33 prosentissa.

Sauli Niinistön osuus on 14 prosenttia, ja pienemmät puolueet jäävät muutamaan prosenttiin. Vihreiden Heidi Hautala oli esillä neljässä, Perussuomalaisten Timo Soini, Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis ja RKP:n Henrik Lax kolmessa prosentissa jutuista.

Juttumäärä on ollut suuri, sillä Observer kävi läpi 12500 uutista tai muuta juttua 1500:ssa tiedotusvälineessä.

Julkisuus kohdellut ehdokkaita helläkätisesti

Tuloksia Communication Management -tapahtumassa Helsingissä esitelleen kohderyhmäpäällikkö Erja Lohikosken mukaan julkisuus on tähän asti kohdellut ehdokkaita helläkätisesti. Vanhasen osalta juttumääriä ovat tosin nostaneet myös yksityiselämään liittyneet, kielteiseksi julkisuudeksi katsotut tapaukset.

Jutut ovat liittyneet ajankohtaisiin poliittisiin kannanottoihin. Halosesta kertovien juttuja on syntynyt paljon myös matkojen ja tapaamisten yhteydessä. Niinistö on saanut ulko-ja turvallisuuspoliittisten kannanottojensa lisäksi julkisuutta esimerkiksi kirjallaan.

Julkisuuden määrä perustuukin paljolti tiettyjen yksittäisten tapahtumien uutisointiin, joista kerrotaan paljon muutamien päivien ajan. Sävyltään rauhallisen ja kiltin kirjoittelun katsotaan johtuvan siitä, että kampanjat eivät ole vielä päässeet kunnolla käyntiin. Tähän asti on tehty muun muassa mielipidemittauksia ja imagotutkimuksia.

Observer-Finland seuraa MTV:n uutisille ehdokkaiden julkisuuden laatua koko vaalitaistelun ajan.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.