Mainos

Halonen ja Vanhanen kiittävät Ahtisaaren uraauurtavaa työtä

Presidentti Tarja Halonen onnittelee presidentti Martti Ahtisaarta Nobelin rauhanpalkinnosta. Halosen mukaan voimme suomalaisina olla ylpeitä siitä, että kansakuntamme panos maailman rauhan rakentamisessa on saanut arvokkaimman mahdollisen tunnustuksen.

Halonen muistuttaa lausunnossaan, että Ahtisaari on vuosikymmenien ajan tehnyt uraauurtavaa työtä pitkäkestoisten ja vaikeiden konfliktien ratkaisemiseksi.

Vanhanen: Ahtisaaren palkinto tuo kunniaa myös Suomelle

Myös pääministeri Matti Vanhanen muistaa kiitoksissaan Ahtisaaren mittavaa uraa maailmanrauhan turvaajana. Samalla hän toteaa, että tunnustus on omiaan tuomaan kunniaa Suomelle, joka on ollut presidentti Ahtisaaren tukeva pohja etenkin hänen viime vuosien menestyksekkäässä toiminnassaan maailman kriisien välitystehtävissä.

Vanhanen toteaa onnitteluissaan, että presidentti Ahtisaari on palvellut kotimaataan, Yhdistyneitä kansakuntia ja hätää kärsiviä alueita vuosikymmenten ajan. Hänen sitoutumisensa rauhan ja ihmisoikeuksien edistämiseen on ollut poikkeuksellisen ansiokasta. Erityisesti Vanhanen haluaa painottaa Ahtisaaren menestyksekästä työtä Namibian, Acehin ja Kosovon kiistojen ratkaisuissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.