Mainos

Halonen ja Putin tapasivat Pietarissa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi tänään alkuillasta Venäjän presidentin Vladimir Putinin Pietarissa. Presidentit keskustelivat mm. Kaliningradin alueen kauttakulkuongelmista.

Putin toisti Venäjän toiveen alueen liikenteen viisumivapaudesta. Pari tuntia kestäneessä tapaamisessa Putin ei tehnyt uusia ehdotuksia asiassa.

Kaliningrad jää EU:n sisälle Liettuan ja Puolan väliin, kun Liettua liittynee EU:hun vuonna 2004 yhdessä yhdeksän muun valtion kanssa. Liettua ilmoitti eilen, että se ottaa viisumin käyttöön Kaliningradin kauttakulussa jo ensi vuoden puolivälissä. Venäjä on vaatinut kansalaisilleen vapaata kulkuoikeutta Liettuan halki. EU, ja Suomi sen mukana, on puolestaan esittänyt erityisen Kaliningrad-passin käyttöönottoa.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Venäjä odottaa, että Kaliningradin kysymykseen löytyy kompromissi ennen Venäjän ja EU:n huippukokousta, joka on suunniteltu pidettäväksi Tanskassa 11. marraskuuta. Tapaamisessa käsiteltiin myös kahdenvälisiä kysymyksiä sekä EU:n ja Venäjän välisiä suhteita.

Halonen tiettävästi onnitteli maanantaina 50-vuotissyntymäpäiviään viettävää Putinia tämänpäiväisen tapaamisen yhteydessä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 05.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.