Mainos

Halonen ja Putin tapaavat Moskovassa

Presidentti Tarja Halonen tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa. Halonen ja Putin tapaavat ensimmäistä kertaa tultuaan valituiksi maidensa presidenteiksi. Presidenttien keskusteluissa ovat esillä kahdenvälisten kysymysten lisäksi EU-aiheet kuten unionin laajentuminen sekä Balkanin tilanne ja Venäjän suhteet Baltiaan.

Päivän ohjelmassa on myös tapaaminen pääministeri Mihail Kasjanovin kanssa ja vierailu duumassa. Aamupäivällä Halonen käy laskemassa seppeleen tuntemattoman sotilaan haudalle.

Vierailu Moskovassa alkoi eilen, kun Halonen osallistui Taganka-teatterin Jevgeni Oneginin ensi-iltaan.
Se joka perustuu Aleksander Pushkinin klassiseen runoteokseen. Ensi-ilta oli suuren luokan seurapiiritapahtuma ja innokas teatterinharrastaja Halonen oli näkemästään hyvin otettu.

Halosen vierailun yhteydessä Moskovassa järjestetään myös suomalaisten yritysten tapaaminen venäläisten viranomaisten ja yritysten kanssa. Tähän tapaamiseen osallistuu ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja 17:n yrityksen edustajat Suomesta. TT:n johtajan Erik Forsmanin mukaan pyrkimyksenä on luoda kontakteja venäläiseen liike-elämään.

Presidentti Tarja Halonen päättää kaksipäiväisen Venäjän-vierailunsa tänään illalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.