Mainos

Halonen ja Kinkel keskustelivat

Suomen ja Saksan ulkoministerit Tarja Halonen ja Klaus Kinkel tähdensivät tänään EU:n laajentumisen merkitystä. Halonen ja Kinkel vierailivat yhdessä Frankfurt an der Oderissa, joka sijaitsee Saksan itäosassa lähellä Puolan rajaa.

Halonen muistutti puheessaan, että Euroopan taloudellisen ja poliittisen yhdentymisen alkuperäinen tavoite oli rauhan edistäminen. Tämä tavoite on Halosen mukaan edelleen ajankohtainen.

Halonen toisti saksalaiselle kuulijakunnalle myös jälleen, että Suomi ei pyri Naton jäseneksi.
-Nykyisissä oloissa Suomi käsityksemme mukaan edistää parhaiten Pohjois-Euroopan ja koko maanosan turvallisuutta pysyttelemällä sotilasliittojen ulkopuolla, Halonen huomautti.

Naton laajentumisen Halonen totesi vaikuttavan kaikkien Euroopan maiden turvallisuuteen. Siksi on erittäin tärkeää, että laajentuminen lisää kaikkien turvallisuutta ja ettei se johda ns. harmaiden vyöhykkeiden tai uusien jakolinjojen syntymiseen Eurooppaan, Halonen sanoi.

Halonen vieraili Saksassa paluumatkallaan EU:n ulkoministerikokouksesta Brysselistä. Hän matkusti yhdessä Kinkelin kanssa Berliinistä Frankfurt and der Oderiin helikopterilla. Ulkoministerit osallistuivat Frankfurt and der Oderissa EU:n laajentumista pohtineeseen seminaariin.

Myös Kinkel tähdensi omassa puheessaan, että EU:n ovien on oltava avoinna kaikille. Halonen taas sanoi, että jäsenyysneuvottelut pitäisi aloittaa samanaikaisesti kaikkien EU:n jäseniksi pyrkivien maiden kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.