Mainos

Halonen ja Ahtisaari ottivat mittaa toisistaan

Tasavallan presidentti Tarja Halosen järjestämässä yhdeksännessä presidenttifoorumissa presidentti Martti Ahtisaari vastusti Halosen maahanmuuttolinjaa. Presidentti Halonen ei hyväksy käsitettä työvoiman tuonti, vaan maahanmuuttajia on kohdelta yksilöinä ja ihmisinä. Ahtisaaren mukaan Suomi tarvitsee ammattilaisia ja työperäistä maahanmuuttoa.

Halonen totesi, että hän on aina vastustanut työvoiman tuontia ja työvoiman muuttoa, mutta kannattanut ihmisen vapaata muuttoa maasta toiseen.

- Ihmistä ei saa käsitellä vain työvoimana. Jos ihmistä käsitellään vain työvoimana, siitä seuraa hankaluuksia, kuten nyt nähdään eri maissa.

Ahtisaari puolestaan ei ole koskaan nähnyt ongelmaa siinä, että maahan pyritään saamaan sellaisia osaajia joita tarvitaan.

- Meidän täytyy oppia näkemään tulijat voimavarana, ei rasitteena, Ahtisaari sanoi.

Presidentit keskustelivat myös finanssikriisistä. Halosen mukaan kansallinen protektionismi on nostanut päätään kriisin myötä. Presidentin mukaan syyt ovat ymmärrettävät, mutta eivät ehkä hyväksyttäviä.

Yhdeksännessä presidenttifoorumissa pohdittiin, miten Suomi on muuttunut ja minkälaiset ovat maamme tulevaisuuden näkymät. Halosen ja Ahtisaaren lisäksi paikalla oli myös presidentti Mauno Koivisto.

Presidenttifoorumeita on järjestetty vuodesta 2006 lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.