Mainos

Halonen: Itävalta-boikottiin löydettävä sopu

Tasavallan presidentti Tarja Halosen mukaan Itävalta-boikotin purkamisessa on tärkeintä, että hallitus ja presidentti ovat yksimielisiä Suomen kannasta. Halosen käsityksen mukaan boikotin purkamisesta Suomen osalta päättää lopulta kuitenkin presidentti.

Presidentti Tarja Haloselta kysyttiin tänään tiedotustilaisuudessa, kuka tekee Suomessa päätöksen, kun Itävalta-boikotti aikanaan puretaan. Halonen sanoo, ettei hän tiedä, kuka asiasta Suomessa aikanaan päättää. Hänen mielestään olennaisempaa on, että Suomessa päästäisiin yksimielisyyteen itse asiasta.

Pääministeri Paavo Lipponen puhuttaa edelleen tekemänsä Itävalta-päätöksen tiimoilta. Keskustan tänään koolle kutsuma palaveri Itävalta-kysymyksen ympärillä ei saanut tulta alleen. Palaverissa oli mukana joitakin ryhmäjohtajia, mutta ainoatakaan demaria ei tapaamisessa näkynyt. Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Outi Ojalakin poistui palaverista pian sen alettua. Ojalan mielestä ulkopoliittisen tiedonsaantiongelmien pohtiminen kuuluu joko perustuslaki- tai ulkoasiainvaliokunnalle.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ei uskonut että istunnosta olisi ollut mitään hyötyä, mutta tuskinpa haittaakaan. Keskusta vaatii yhä selvyyttä siitä, miten ulkopoliittinen päätöksenteko toimii Suomessa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.