Mainos

Halonen: Isoäitien käännytys vastoin oikeustajuani

Presidentti Tarja Halonen otti tänään kantaa kohua herättäneisiin isoäitien käännytyspäätöksiin.

Halonen sanoi, että päätökset sotivat hänen oikeustajuaan vastaan.

- Uskon, että viranomaiset ovat toimineet voimassa olevien lakien mukaisesti, mutta mielestäni nämä päätökset sopivat hyvin vaikeasti omaan oikeustajuuni. Myös yhteydenottojen perusteella näyttää siltä, että ne ovat yleisestikin suomalaisten oikeustajua vastaan. Minusta päätös tuntuu kohtuuttomalta ottaen huomioon sen aseman, missä nämä isoäidit ovat, Halonen sanoi MTV:n haastattelussa.

Presidentti Halonen painotti, ettei hän halua ryhtyä asiassa lain tulkitsijaksi, vaan otti kantaa vain omaan oikeustajuunsa liittyen isoäitien käännytyspäätöksiin.

- Lopputulos näiden lakien tulkintojen pohjalta tuntuu kohtuuttomalta, koska isoäiti ja eräissä tapauksissa yhtä hyvin jokin muu perheenjäsen, jonka perhe kokee olevan kiinteässä siteessä ja avuntarpeessa, hänen poiskäännyttämisensä tuntuu pahalta.

Halonen on ollut asiassa yhteydessä maahanmuutosta vastaavaan ministeriin.

- Olen keskustellut asiasta ministeri Astrid Thorsin (rkp.) kanssa. Hän on ollut tänään yhteydessä eduskuntaryhmien puheenjohtajiin, jotta tästä umpikujasta päästäisiin eteenpäin. Annan hänelle täyden tukeni, että hän pyrkisi löytämään asiasta poliittista yksimielisyyttä ulospääsyn löytämiseksi selvästi oikeustajuani vastaan olevassa asiassa.

Halonen kuitenkin painotti, ettei hän voi pyörtää käännytyspäätöksiä. Lisäksi hän ei voi puuttua lakien säätämiseen, joka kuuluu eduskunnalle.

(MTV3)

Katso Marja Sannikan juttu (Seitsemän uutiset 19.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.