Mainos

Halonen: Huippukokous selvitti EU:n ja Naton suhdetta

Presidentti Tarja Halonen pitää tärkeänä, että EU:n perjantain huippukokouksen yhteydessä käydyissä keskusteluissa sotilasliiton ja EU:n ero tuli selvästi ilmaistuksi.

-Kun loppupäätöslauselmateksti sanoo hyvin selkeästi sen, että jokainen maa omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan pyrkii auttamaan terrorismin vastaisessa taistelussa, niin se tekee selvän eron ettei EU ole sotilasliitto, Halonen painotti tänään Ylen radiouutisten haastattelussa.

Halosen sanoi näkevänsä terrorismin vastaisessa taistelussa myös erinomaisen mahdollisuuden Venäjän ja länsimaiden lähenemiselle.

-Venäjällä on omat kokemuksensa terrorismista ja se on hyvin halukas kansainväliseen yhteistyöhön sekä oman tilanteensa selvittämiseksi että tässä kansainvälisessä tilanteessa mukaan tulemiseksi, Halonen arvioi.

-Sain myös presidentti Putinin vierailulla sellaisen kuvan, että tätä nykyä Venäjällä on presidentti, joka pitää tärkeänä sekä kansainvälisen tilanteen että Venäjän oman kehityksen kannalta tällaista kehitystä.

Halonen näki tilanteessa toivoa myös Lähi-Idän rauhanprosessin vauhdittamiseksi.

-Jos pystymme kokoamaan kansainväliset vaikuttajat siihen, että voimme auttaa palestiinalaiset ja israelilaiset yhteisen neuvottelupöydän luo tai prosessin alkuun, se on minusta hyvin näyttävä vastalause terrorismille, Halonen totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.