Mainos

Halonen huilailee helmikuun

Presidentiksi valittu Tarja Halonen aikoo käydä ensi maanantaina EU:n ulkoministerikokouksessa Brysselissä hyvästelemässä ja kiittämässä kollegoitaan.

Varsinaisen työn kokouksessa hoitaa joku Halosen ministerisijaisista, koska Halosen mukaan ei ole toivottavaa, että hän enää hoitaisi aktiivisesti ulkoministerin tai kansanedustajan tehtäviä.

Vierailuohjelmasta Halonen kertoi, että Ruotsi ja Viro ovat ensimmäisinä listalla. Myös Venäjältä on kuulunut kutsu. Hän ei tänään ennakoinut kuinka pian uusi ulkoministeri valitaan. Tulevasta kabinetistaan Halonen ei vielä kertonut, mutta arveli, että kansliapäällikkö Jaakko Kalela on "lähes traditio" ja kullanarvoinen.

Ulkomaanmatkoilleen Halonen aikoo ottaa ay-liikkeen edustajia mukaan.

Halonen sanoo, että se olisi tärkeää maissa, joissa pitää osoittaa, ettei ammattiyhdistysliiton toiminta tee maasta heikompaa kilpailukyvyltään.

Ulkomaanmatkoja Halonen aikoo tehdä ensi Ruotsiin ja Viroon. Myös Venäjälle hän on saanut kutsun.
Presidenttinä Halonen lupasi pitää säännöllisesti yhteyttä tiedotusvälineisiin. Tänään Halonen ja avopuoliso Pentti Arajärvi lounastivat Mäntyniemessä presidentti Martti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren vieraina. Ahtisaaret esittelivät samalla taloa tuleville asukkaille.

Halonen kertoi aikovansa ottaa Mäntyniemeen mukaan kaksi kissaansa ja kilpikonnansa.

Halosesta kunniatohtori

Tuleva tasavallan presidentti Tarja Halonen vihitään toukokuussa Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Kunniatohtorin arvon saavat myös oikeuskansleri Paavo Nikula, asianajaja Jukka Peltonen, hovioikeudenpresidentti Erkki Rintala, EY-tuomioistuimen tuomari Leif Sevon ja akatemiaprofessori Heikki Ylikangas sekä viisi ulkomaista oikeustieteilijää.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.