Mainos

Halonen: Helsingin autopommi-isku ikävä yksittäistapaus

Presidentti Halosen mukaan suomalaisen yhteiskunnan perusturvallisuuteen voi luottaa aamun vakavasta autopommi-iskusta huolimatta. Sisäministeri Ville Itälän mielestä rikolliset ylittivät tietyn rajan räjäyttäessään autopommin keskellä kaupunkia.

Presidentti Tarja Halosen mielestä Helsingissä tänään sattunut autopommi-isku ei anna syytä huolestua yleisen turvallisuuden puolesta.

-Tämä on ikävä yksittäistapaus. Suomi on kuitenkin oikeusvaltio, ja poliisin ja tuomioistuimen työhön voi luottaa, sanoi presidentti maakuntamatkallaan Raumalla tänään iltapäivällä.

Halonen muistutti, että kansainvälistyminen tuo mukanaan myös nurjia puolia. Suomalainen yhteiskunta ei kuitenkaan hänen mukaansa ole muuttunut viime aikoina olennaisesti turvattomammaksi.

Itälä: Rikolliset ylittivät nyt tietyn rajan

Ville Itälä

Sisäministeri Ville Itälän mukaan näyttää siltä, että Helsingin keskustassa tänäaamuna räjähtänyt autopommi liittyy ammattimaisten rikollisryhmien välisiin riitoihin.

-Viimeisimmät tiedot viittaavat siihen, että kyse on rikollisjärjestöjen välienselvittelystä, hän sanoo.

-Tällainen osoittaa rikollisilta todella suurta välinpitämättömyyttä ja häikäilemättömyyttä. Sinänsä tapaus ei minua yllättänyt, koska merkkejä tällaisesta on ollut aiemminkin. Tietty raja tässä kuitenkin ylitettiin, kun räjähdys tapahtui keskellä kaupunkia.

Ministerin mukaan Suomessa tehdään jatkuvasti työtä ammattimaisen rikollisuuden kitkemiseksi. Eduskunnassa on parhaillaan käsittelyssä laki, joka voimaan tullessaan kieltäisi kuulumisen rikollisjärjestöihin. Vähän aikaa sitten tuli voimaan laki, jonka mukaan poliisi voi soluttautua tällaisiin järjestöihin.

Ministeri ei usko Helsingin tapauksen muuttavan sitä työtä, mikä on jo tehty ammattirikollisuuden estämiseksi.
-Töitä on tehty koko ajan järjestelmällisesti, mutta kukaan ei voi estää tällaisia tapahtumia kokonaan, Itälä sanoo.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.