Mainos

Halonen haluton kommentoimaan Häkämiehen Nato-puheita

Presidentti Tarja Halonen on hyvin haluton kommentoimaan puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) eilistä Nato-puhetta.

Halonen löi asian lähinnä leikiksi puhuessaan toimittajien kanssa. Hän sanoi, että annetaan asian olla, eivätköhän ruotsalaiset osaa vastata.

Ruotsin hallitus ei innostu Häkämiehen ehdotuksesta, että Suomen ja Ruotsin tulisi liittyä Naton jäseneksi.

-Nato-jäsenyys ei ole Ruotsille ajankohtaista, Ruotsin varapääministeri ja keskustajohtaja Maud Olofsson kommentoi keskiviikkona STT:lle Häkämiehen ehdotusta.

Cronberg hämmästelee Häkämiehen puheita

Sen sijaan vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg tyrmää puolustusministeri Häkämiehen tuoreet Nato-puheet. Cronbergin mielestä Häkämies osoitti käsittämätöntä tietämättömyyttä, kun hän kuvasi Pohjoismaiden voivan toimia Natossa yhtenäisenä maaryhmänä.

Cronbergin mukaan Suomi on ainoa pohjoismaa, joka hakisi Natosta turvatakuita. Oikeampi vertailukohta Suomelle olisi Kreikka, jolla on meidän tapaamme iso armeija ja hankalia naapurimaita.

Vihreiden kanta Nato-jäsenyyteen on edelleen selkeän kielteinen. Cronbergin mukaan ei ole näkyvissä tilannetta, jossa jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen moitti tiedotteessaan Häkämiehen nakertavan irtiotoillaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan uskottavuutta. Hän muistutti hallituksen sitoutuneen ohjelmassaan sotilaalliseen liittoutumattomuuteen. Tämä on sovittu myös valmisteilla olevan ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon pohjaksi.

-Hallituskumppaneilla on oikeus tietää, onko kokoomus sovitun linjan takana vai ei. Näyttää siltä, että kokoomus tietoisesti sabotoi selonteon valmistelua, Korhonen kommentoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.