Mainos

Halonen Georgian kriisistä: Vakavan pohdinnan paikka

Presidentti Tarja Halosen mielestä Euroopassa tapahtuva sota, johon naapurimaamme osallistuu, on hätkähdyttävä ilmiö ja vakavan pohdinnan paikka. Halonen kommentoi lyhyesti Georgian tilannetta tänään suurlähettiläspäivien yhteydessä presidentinlinnassa pidetyssä keskustelutilaisuudessa.

Halonen sanoi Etelä-Ossetian sodan osoittavan selvästi, että niin sanotut jäätyneet konfliktit ovat hyvin tulenarkoja. Niiden syyt ovat historiallisesti monimutkaisia, ja niiden ratkaiseminen on erittäin tärkeätä mutta vaikeata.

Halonen kiitti, että Suomi onnistui Etyjin puheenjohtajamaana hyvin tulitauon aikaansaamisessa, humanitäärisen avun antamisessa, joukkojen vetäytymisen varmistamisessa ja kansainvälisen oikeuden periaatteiden korostamisessa.

Halonen tähdensi suurlähettiläille, että Suomen ulkopolitiikan tulee vastakin perustua pitkäjänteiselle työlle ja yhteisesti sovittaville linjauksille.

- Turvallisuus- ja puolustuspoliittiset selonteot eivät anna suoraa vastausta päivittäisen politiikan hoitoon, mutta niiden yhteisesti hyväksytyt periaatteet antavat perustan, jonka pohjalta toimimme ja otamme kantaa asioihin, hän muistutti.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on tänään kertonut allekirjoittaneensa julistuksen, jossa Georgiasta irti pyrkivät Etelä-Ossetia ja Abhasia tunnustetaan itsenäisiksi valtioksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.