Mainos

Halonen ensi viikolla Tanskaan

Presidentti Tarja Halosen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärven valtiovierailu Tanskassa ensi viikolla kestää vajaat kaksi vuorokautta. Kuningatar Margareetan kutsusta tapahtuvan matkan aikana presidentti Halonen tapaa myös pääministeri Poul Nyrup Rasmussenin ja puhuu Tanskan ulkopoliittisen seuran tilaisuudessa.

Presidentti ja valiokuntaneuvos lentävät Kööpenhaminaan tiistaina puolenpäivän jälkeen ja palaavat Helsinkiin torstaina aamupäivällä. Viralliseen valtuuskuntaan kuuluvat mm. pohjoismainen yhteistyöministeri Jan-Erik Enestam ja piakkoin eläkkeelle siirtyvä Suomen Tanskan-suurlähettiläs Ralf Friberg puolisoineen sekä kansliapäällikkö Jaakko Kalela ja tuleva Kööpenhaminan-suurlähettiläämme apulaisosastopäällikkö Pekka Ojanen. Presidentin mukana matkustaa myös Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja tri Tarja Cronberg.

Hän siirtyy ensi syksynä Tanskaan johtamaan Kööpenhaminassa toimivaa kansainvälistä Rauhan- ja konfliktintutkimuslaitosta. Mukana on niin ikään kirjailija Kjell Westö, joka tunnetaan teoksistaan Isän nimeen ja Leijat Helsingin yllä. Viimemainittuun perustuvan Peter Lindholmin ohjaaman elokuvan ensi-ilta on tulevana syksynä.

Kuninkaallinen perhe vastassa

Presidentti Halonen tarkastaa kunniakomppanian Kastrupin lentokentällä, ja sen jälkeen vieraat tapaavat kuninkaallisen perheen ja muita virallisia vastaanottajia. Lentoasemalta ajetaan Christiansborgin linnaan. Siellä vaihdetaan hevosten vetämiin vaunuihin, jotka suuntaavat kulkunsa Amalienborgin linnaan.

Saapumispäivänä presidentti Halonen laskee seppeleen Mindelundenin sankarihaudoille ja tutustuu suomalaisten naistaiteilijoiden näyttelyyn Galleri Asbaekissa. Päivä huipentuu juhlapäivällisiin Amalienborgin linnassa. Keskiviikkona Halonen avaa Nokian uudet toimitilat Kööpenhaminassa ja vierailee kansankäräjillä. Vierailun poliittiset keskustelut hän käy pääministeri Nyrup Rasmussenin kanssa. Ohjelmassa ovat myös ulkopoliittisen seuran tilaisuus ja vastapäivälliset kuningatar Margareetan ja prinssi Henrikin kunniaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.