Halonen: Ekologisuus ehtona kaasuputkelle

Itämeren kaasuputken aikataulukysymykset olivat esillä Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja tasavallan presidentti Tarja Halosen tapaamisessa tänään iltapäivällä.

Presidentit pitivät tiedotustilaisuuden kahdenkeskisten keskustelujensa päätteeksi Presidentinlinnassa kello 15.30.

- Olemme tänään keskustelleet monista suurista hankkeista, muun muassa energia-alan yhteistoiminnasta, Halonen sanoi toimittajille.

Kaasuputkiasia oli Halosen mukaan esillä aikataulun osalta.

- Kuten Suomi on aikaisemminkin sanonut, kaasuputki on meille ekologinen kysymys. Jos putki voidaan rakentaa ekologisesti turvallisesti, se on Suomen mielestä hyvä ratkaisu, Halonen sanoi.

Hänen mukaansa odotettavissa oleva aikataulu selvinnee, kun maiden pääministerit tapaavat kesäkuussa.

Presidentti Medvedev sanoi Venäjän tietävän, että "hanke aiheuttaa erilaisia tunteita".

- Mutta olemme varmoja, että se on tärkeä ja hyödyllinen monille maille, Medvedev sanoi.

"Lujittaa energiaturvallisuutta"

- Tulemme kehittämään hanketta, koska olemme varmoja, että se tulee lujittamaan Euroopan energiaturvallisuutta luomalla sinne uusia kauttakulkureittejä.

- Lähetän tänään yhteistyökumppaneille - G8-maille, 20 johtavalle talousmahdille, IVY-maille ja lähinaapureillemme - ehdotuksia energiayhteistyön kehittämiseksi, Medvedev sanoi.

Medvedev sanoi Venäjän ottaneen usein esille energianlähteiden vientiin liittyviä ongelmia. Hänen mielestään monet kansainväliset asiakirjat, kuten Euroopan energiayleissopimus, eivät ole tuoneet esiin ongelmien ratkaisua.

- Emme olekaan ratifioineet niitä emmekä ole sitä mieltä, että ne sitovat meitä, Medvedev sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat