Mainos

Halonen ei puutu Tiitisen listaan

Halonen pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että presidentti Mauno Koivisto ja eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ovat suositelleet listan julkistamista.

Presidentti Tarja Halonen ei ota edelleenkään kantaa niin sanotun Tiitisen listan julkistamiseen. Halonen on parhaillaan virkamatkalla Kiinassa.

- Pidän edelleenkin kiinni siitä, presidentin ei pidä puuttua tilanteeseen, kommentoi Halonen Kiinan Dalianista.

Halonen pitää kuitenkin painavana mielipiteenä sitä, että presidentti Mauno Koivisto ja eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen suosittelevat listan avaamista. Koivisto ja Tiitinen aiempana suojelupoliisin päällikkönä päättivät takavuosina pitää salassa listan, joka sisältää länsisaksalaisten käsityksiä suomalaisten yhteyksistä DDR:n turvallisuuspoliisiin Stasiin.

Halonen toivoi, että suojelupoliisi, sisäministeriö ja hallitus tutkivat tarkasti listan mahdollisen julkistamisen. Jos hallituksella on sitten asiaa presidentille, asiasta voidaan keskustella hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Presidentti Halonen korosti, ettei suojelupoliisi ole presidentin poliisi eikä presidentin pidä ylipäänsä puuttua poliisin toimintaan.

Kysymykseen siitä, onko hänen oma nimensä Tiitisen listalla, Halonen vastasi hieman kierrellen.

- Julkisuudessa olleiden tietojen mukaisesti kuulemma ei.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.