Mainos

Halonen avasi kampanjansa

Sosiaalidemokraattien presidenttiehdokas ulkoministeri Tarja Halonen avasi vaalikampanjansa tänään Helsingissä korostamalla arvokysymyksiä. Halonen on huolissaan yhteiskunnallisen ilmapiirin koventumisesta ja eriarvoisuuden kuten tuloerojen kasvusta. Hän mainitsi mm. pääomaverotuksessa tapahtuneen kevennyksen ja toisaalta sosiaaliturvassa tehdyt muutokset.

Halonen lupasi kunnioittaa työnjakoa, jossa näistä asioista päättäminen kuuluu hallitukselle ja eduskunnalle, mutta puolusti samalla presidentin oikeutta ottaa kantaa asioihin ja pitää niitä esillä.
-Paljon on puhuttu siitä, millä tavalla presidentti voi olla henkinen johtaja ja linjanvetäjä. Jos presidentti ei ota mihinkään kantaa, hänen on hyvin vaikea olla sellainen, Halonen sanoi.

Halonen haastoi myös muut ehdokkaat puhumaan avoimesti omista arvoistaan.
-Kun tulevaisuutta ei voi ennustaa, pitää tietää, millaisilla arvoilla presidentti sen tulevaisuuden ottaa vastaan, hän sanoi. Itse Halonen ilmoittautui pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan puolustajaksi ja pyrkisi myös presidenttinä tukemaan sitä "kaikin korrektein keinoin". Halosen vaalikampanjan avausta Marina-kokouskeskuksessa Helsingin Katajanokalla oli vauhdittamassa mm. vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Suvi-Anne Siimes.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.